Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Retablering af ødelagte beskyttede naturområder

Naturbeskyttelsesloven indeholder forbud mod, at mennesker foretager ændringer af beskyttede naturtyper såsom heder, moser, vandløb og søer. Sker det alligevel, kan myndighederne ikke kræve, at den ødelagte naturtilstand genoprettes. Det har byretten i en afgørelse fastslået.

Naturbeskyttelseslovens bestemmelse om at myndighederne skal ”foranledige et ulovligt forhold lovliggjort”, er altså begrænset til alene at kunne give påbud om, at et ulovligt forhold bringes til ophør.

Dette skriver partner og advokat Flemming Elbæk, og advokatfuldmægtig Tina Selma Wedel Bjerregaard, mere om i denne måneds udgave af Teknik og Miljø.

Hent artiklen nedenfor.

Teknik & Miljø august 2022

 

Kontakt:

FE

Flemming Elbæk

Partner og advokat (L), HD(Ø) Offentlig ret Miljøret fe@haugaardbraad.dk (+45) 40 80 16 58 linkedin Læs mere

Seneste nyheder

Teaser DR Nyhed 30.04.24

Fokus på lovlighed af Miljøministeriets praksis om udledning af miljøfarlige stoffer

DR1 sætter i ny udsendelse fokus på spørgsmålet om, hvorvidt Miljøministeriets praksis i forhold til udledning af miljøfarlige stoffer er lovlig.

Læs mere
Jobannonce Nyhedsside 03.04.24

To af Aalborgs største advokatfirmaer lægges sammen

Advokatfirmaerne Haugaard|Braad og Hovmøller & Thorup, der begge er blandt de største advokathuse i Aalborg, lægges nu sammen.

Læs mere
Legal 500 2024 Teaser (400 X 296 Px) (1) 27.03.24

Haugaard|Braad fastholder stærk position i The Legal 500

Det internationale ratingbureau, The Legal 500, vurderer Haugaard|Braad som et af de førende danske advokatfirmaer indenfor insolvens og miljøret.

Læs mere