Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Nye regler i markedsføringsloven skal sikre øget gennemsigtighed ved online transaktioner  

Nye regler i markedsføringsloven sikrer øget gennemsigtighed

Folketinget vedtog den 25. november 2021 en række ændringer af markedsføringsloven. Blandet andet indføres der nye regler, som skal sikre øget gennemsigtighed ved online transaktioner. Reglerne pålægger erhvervsdrivende en udvidet oplysningspligt, hvis der på deres hjemmeside eller webshop sker en rangordning af produkter ved online søgninger, samt hvis de i deres markedsføring gør brug af brugeranmeldelser. Reglerne træder i kraft den 28. maj 2022.

Rangordning af produkter ved onlinesøgninger

En erhvervsdrivende, der giver forbrugere mulighed for at søge efter produkter, som tilbydes af forskellige erhvervsdrivende eller af forbrugere på grundlag af en søgning i form af et nøgleord, en sætning eller et andet input, skal på en klar og forståelig måde give forbrugeren generelle oplysninger om de vigtigste parametre, der afgør rangordningen af de produkter, som forbrugeren præsenteres for som følge af søgningen og den relative betydning af disse parametre i forhold til andre parametre.

Ydermere er det et krav, at den erhvervsdrivende tydeligt oplyser om enhver form for betalt reklame eller betaling, som denne har modtaget for at opnå en højere rangordning af specifikke produkter i søgeresultaterne.

Brugeranmeldelser af produkter

En erhvervsdrivende, der gør brug af brugeranmeldelser af produkter som led i deres markedsføring, skal nu også på en klar og forståelig måde oplyse, hvorvidt og i givet fald hvordan, den erhvervsdrivende har sikret, at de offentliggjorte anmeldelser stammer fra forbrugere, som faktisk har anvendt eller købt produkterne.

Øvrige ændringer i markedsføringsloven

Udover de ovenfor behandlede regler, er der indført nye og skærpede regler for markedsføring rettet mod børn og unge, samt en ny forhøjet bødemodel, hvorefter bøder som udgangspunkt vil blive fastsat på baggrund af virksomhedens omsætning. Disse ændringer trådte i kraft den 1. januar 2022.

NT (2)

Nikolaj Jalili-Trudslev

Partner og advokat (L) Erhvervsret nt@haugaardbraad.dk (+45) 31 10 07 17 linkedin Læs mere

Seneste nyheder

Jobannonce Nyhedsside 03.04.24

To af Aalborgs største advokatfirmaer lægges sammen

Advokatfirmaerne Haugaard|Braad og Hovmøller & Thorup, der begge er blandt de største advokathuse i Aalborg, lægges nu sammen.

Læs mere
Legal 500 2024 Teaser (400 X 296 Px) (1) 27.03.24

Haugaard|Braad fastholder stærk position i The Legal 500

Det internationale ratingbureau, The Legal 500, vurderer Haugaard|Braad som et af de førende danske advokatfirmaer indenfor insolvens og miljøret.

Læs mere
Regnemark Teaser 28.02.24

Haugaard|Braad bistår ved godkendelsen af Danmarks største vandværk

Efter en omfattende miljøvurdering og godkendelsesproces er moderniseringen af HOFORs vandværk, Værket ved Regnemark, godkendt.

Læs mere