Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Ny national IP handlingsplan fra Erhvervsministeriet skal styrke virksomheders konkurrenceevne

Den internationale konkurrence er i kraftig vækst, og det sætter store krav til danske virksomheder.

Erhvervsministeren har lanceret en national handlingsplan for immaterielle rettigheder, som skal hjælpe danske virksomheder med at stå stærkere i den internationale konkurrence. Handlingsplanen skal ydermere give incitament til flere investeringer i forskning og udvikling i fremtiden.

IP Handlingsplanen kommer på baggrund af at mange danske virksomheder ikke beskytter rettighederne til deres idéer godt nok sammenlignet med andre EU-lande, og handlingsplanen kan således være et altafgørende initiativ for at beskytte danske virksomheders rettigheder og sikre fremtidig vækst.

Handlingsplanen består af fire indsatsområder med 16 forskellige initiativer, som skal hjælpe særligt små- og mellemstore virksomheder med bl.a. at beskytte rettighederne til deres produkter og idéer med patenter, varemærke- og designrettigheder. Derudover er fokus at styrke rammerne for at skabe værdi, vækst og arbejdspladser.

Læs mere om den nye handlingsplan her.

Seneste nyheder

Solcelleanlæg Teaser (1) 31.05.23

Udkast til solcellebekendtgørelse er sendt i høring

Plan- og Landdistriktsstyrelsen har sendt Udkast til bekendtgørelse om planlægning for lokalplanpligtige solcelleanlæg i det åbne land samt miljøvurdering i høring.

Læs mere
Ændringer Af Planloven I Høring Teaser 30.05.23

Lovforslag om væsentlige ændringer af planloven i høring

Et udkast til lovforslag om ændringer af planloven er sendt til høring frem til den 23. juni 2023. Lovforslaget forventes at træde i kraft den 1. januar 2024.

Læs mere
Ansættelsesbevislov2023teaser 26.05.23

Bliv klar til den nye ansættelsesbevislov træder i kraft

Den nye ansættelsesbevislov, som træder i kraft den 1. juli, har stor betydning for alle arbejdsgivere. Bliv opdateret på, hvad du som arbejdsgiver bør være særligt opmærksom på.

Læs mere