Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Ny national IP handlingsplan fra Erhvervsministeriet skal styrke virksomheders konkurrenceevne

Den internationale konkurrence er i kraftig vækst, og det sætter store krav til danske virksomheder.

Erhvervsministeren har lanceret en national handlingsplan for immaterielle rettigheder, som skal hjælpe danske virksomheder med at stå stærkere i den internationale konkurrence. Handlingsplanen skal ydermere give incitament til flere investeringer i forskning og udvikling i fremtiden.

IP Handlingsplanen kommer på baggrund af at mange danske virksomheder ikke beskytter rettighederne til deres idéer godt nok sammenlignet med andre EU-lande, og handlingsplanen kan således være et altafgørende initiativ for at beskytte danske virksomheders rettigheder og sikre fremtidig vækst.

Handlingsplanen består af fire indsatsområder med 16 forskellige initiativer, som skal hjælpe særligt små- og mellemstore virksomheder med bl.a. at beskytte rettighederne til deres produkter og idéer med patenter, varemærke- og designrettigheder. Derudover er fokus at styrke rammerne for at skabe værdi, vækst og arbejdspladser.

Læs mere om den nye handlingsplan her.

Seneste nyheder

Nyhedsside NIS2 19.09.22

Gratis NIS2 seminar

Onsdag den 12. oktober kl. 13.00-17.00 inviterer ColorTokens, LabTech og Haugaard|Braad til NIS2 seminar.

Læs mere
Teaser Nettoprisindeksregulering 31.08.22

Ny politisk aftale om loft for nettoprisindeksregulering

Et politisk flertal har indgået en aftale om gennemførelsen af hastelovgivning, som indebærer et loft for, hvor meget udlejer kan regulere lejen i boliglejeforhold.

Læs mere
Teaser Magasin Teknik Miljoe 29.08.22

Retablering af ødelagte beskyttede naturområder

Byretten har i en afgørelse fastslået, at påbud om retablering kræver særskilt hjemmel. Læs mere om emnet i denne måneds artikel i Teknik & Miljø.

Læs mere