Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Krav til kommuner om undersøgelse af luftforurening i forbindelse med planlægning af boliger på havne

Byplanlægning på kystnære områder er populært og i rivende udvikling. De kystnære arealer er imidlertid ofte allerede belastet af forurening fra blandt andet lugt og støv fra eksisterende produktionsvirksomheder. Det er kommunernes ansvar at sikre, at nyopførte boliger ikke udsættes for luftforurening fra den eksisterende industri på området.

Advokatfuldmægtig, Tina Selma Wedel Bjerregaard, er i samarbejde med partner og specialistadvokat, Flemming Elbæk, udkommet med en artikel i marts måneds udgave af Teknik & Miljø. Artiklen belyser, hvordan planlovens § 15 b giver mulighed for at planlægge for boliger i bl.a. støv- og luftbelastede områder, som i forvejen anvendes til industri.

Utilstrækkelige undersøgelser kan medføre at lokalplaner erklæres ugyldige

Udviklingen stiller store krav til, hvad kommunerne skal undersøge og indhente af oplysninger, inden de vedtager lokalplaner, der ændrer anvendelsen af arealerne. Det er kommunernes ansvar at sikre, at der bliver foretaget tilstrækkelige undersøgelser og indhentet tilstrækkelige oplysninger. Undlader kommunerne at undersøge sådanne forhold, kan det medføre, at en vedtaget lokalplan er ugyldig.

Tina (2)

Tina S. W. Bjerregaard

Advokatfuldmægtig Offentlig ret Miljøret EU ret tb@haugaardbraad.dk (+45) 40 80 16 63 linkedin Læs mere
Flemming Elbæk_sRGB IEC

Flemming Elbæk

Partner og advokat (L), HD(Ø) Offentlig ret fe@haugaardbraad.dk (+45) 40 80 16 58 linkedin Læs mere

Seneste nyheder

Transaktion Teaser 17.05.22

Haugaard|Braad bistår købere af en af Danmarks største salatproducenter i større transaktion

Haugaard|Braad har bistået den nye ejerkreds bestående af DanGrow, DanRoots og Axel Månsson A/S med opkøbet af en af Danmarks største salatproducenter.

Læs mere
Flemming Og Anders Teaser 19.04.22

Pressemeddelelse: Haugaard|Braad optages i ledende international guide indenfor advokatbranchen

Efter flere års positiv og hastig vækst optages det nordjyske advokatfirma Haugaard|Braad for andet år i træk i Legal 500.

Læs mere
Havn Teaser 04.03.22

Krav til kommuner om undersøgelse af luftforurening i forbindelse med planlægning af boliger på havne

Læs artikel om kravene til kommuner i forbindelse med planlægning af boliger på havne i denne måneds udgave af Teknik & Miljø.

Læs mere