Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Kendt tøjkæde betaler millionbøde for at udveksle priser med konkurrent

Tøjkæde betaler millionbøde

Sagen

En kendt dansk tøjkæde har erkendt at have overtrådt konkurrencelovens bestemmelser og accepteret en bøde på 3.700.000 kroner.

I den pågældende sag var Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, efter uanmeldte kontrolundersøgelser hos en række virksomheder, kommet i besiddelse af materiale, der indikerede, at tøjkæden havde videregivet oplysninger om sine priser, rabatter og tilbudskampagner til en konkurrerende tøjkæde, og dermed havde overtrådt konkurrencelovens bestemmelser.

Lovgrundlaget

Konkurrenceloven fastlægger bestemmelserne for konkurrencevilkårene mellem alle erhvervsvirksomheder i Danmark og har til formål at sikre en effektiv og fair konkurrence på det danske marked.

Ifølge konkurrencelovens bestemmelser er det forbudt for virksomheder mv. at indgå aftaler, der direkte eller indirekte har til formål eller til følge at begrænse konkurrencen. Som eksempel på sådanne aftaler henviser loven netop til aftaler mellem virksomheder, hvormed der fastsættes købs- eller salgspriser eller andre forretningsbetingelser.

Det konkurrenceretlige aftalebegreb fortolkes bredt og det er således ikke et krav for at konstatere en overtrædelse af konkurrencelovens bestemmelser, at der er indgået en formel, juridisk bindende aftale. Den blotte samordning af flere virksomheders praksis kan være tilstrækkeligt. En sådan samordning kan f.eks. ske gennem udveksling af prislister. 

Du kan læse mere om konkurrencebegrænsende aftaler i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning om konkurrenceloven.

NT (2)

Nikolaj Jalili-Trudslev

Partner og advokat (L) Erhvervsret nt@haugaardbraad.dk (+45) 31 10 07 17 linkedin Læs mere

Seneste nyheder

Jobannonce Nyhedsside 03.04.24

To af Aalborgs største advokatfirmaer lægges sammen

Advokatfirmaerne Haugaard|Braad og Hovmøller & Thorup, der begge er blandt de største advokathuse i Aalborg, lægges nu sammen.

Læs mere
Legal 500 2024 Teaser (400 X 296 Px) (1) 27.03.24

Haugaard|Braad fastholder stærk position i The Legal 500

Det internationale ratingbureau, The Legal 500, vurderer Haugaard|Braad som et af de førende danske advokatfirmaer indenfor insolvens og miljøret.

Læs mere
Regnemark Teaser 28.02.24

Haugaard|Braad bistår ved godkendelsen af Danmarks største vandværk

Efter en omfattende miljøvurdering og godkendelsesproces er moderniseringen af HOFORs vandværk, Værket ved Regnemark, godkendt.

Læs mere