Gå til ejendomsadministration en Menu
Menu

Gratis webinarrække med emner inden for miljøvurdering

I samarbejde med NIRAS afholder Haugaard|Braad Advokatfirma i løbet af efteråret en række webinarer, som stiller skarpt på forskellige emner inden for miljøvurdering.

Partner og specialistadvokat Flemming Elbæk vil sammen med en række eksperter fra NIRAS, herunder afdelingschef Karen Søgaard Christiansen, chefkonsulent Casper Katborg og ekspertisechef Morten Lauge Fejerskov, berører VE-projekter og Natura 2000-beskyttelsen, håndtering af vandrammedirektivets krav i forbindelse med miljøvurderingen af planer og udledningen af miljøfarlige stoffer samt give et indblik i nyeste praksis i relation til håndteringen af bilag IV-arter. Du kan læse mere om webinarene herunder, hvor vi linker ind til NIRAS' tilmeldingsside.

Information om webinarerne

Den 29. august kl. 14-15: Natura 2000-beskyttelsen ifm. godkendelse af VE-projekter og andre anlægsprojekter i Danmark

På dette webinar får du en opdatering på seneste praksis fra EU-domstolen og danske klagenævn ift. Natura 2000-beskyttelsen, og vi stiller skarpt på nyeste udvikling og tendenser i forbindelse med gennemførelsen af væsentlighedsvurderinger og habitatkonsekvensvurderinger, herunder brugen af afværgeforanstaltninger samt håndtering og vurdering af udpegningsgrundlag bestående af fugle og flagermus.

Tilmeld dig webinaret her

Den 26. september kl. 14-15: Vandrammedirektivet og grundvandsbeskyttelse samt nyeste praksis om udledning af miljøfarlige stoffer

På andet webinar i rækken belyser vi nyeste praksis i forhold til vandrammedirektivet og den danske implementering i forbindelse med miljøvurderinger. Her berører vi blandt andet to emner inden for vandrammedirektivet:

  • Direktivets krav til grundvandsbeskyttelse og de parametre, der skal inddrages i forbindelse med miljøvurderingen af projekter, der kan påvirke grundvandsforekomster.  
  • Reglerne for udledning af miljøfarlige stoffer, herunder reglerne om blandingszoner og gennemgår de centrale dele af vejledningerne fra Miljøstyrelsen i forhold til udledning af miljøfarlige stoffer.

Tilmeld dig webinaret her

Den 24. oktober kl. 14-15: Nyeste praksis om bilag IV-arter og miljøvurdering af projekter, herunder VE-projekter

Beskyttelsen af arter på habitatdirektivets bilag IV er fortsat central i forbindelse med såvel miljøvurderingen af projekter, herunder VE-projekter, samt i klagenævnspraksis.

På webinaret ser vi nærmere på nyeste klagenævnspraksis og vurderingstendenser, herunder i lyset af EU-kommissionens vejledning om beskyttelsen af bilag IV-arter samt Håndbog i bilag IV-arter fra Aarhus Universitet fra foråret 2024. 

Tilmeld dig webinaret her

Den 26. november kl. 14-15: Vandrammedirektivet og miljøvurdering af planer

Planklagenævnet har de seneste år truffet afgørelse i en række klagesager, hvor planers forhold til vandrammedirektivet er behandlet.

På fjerde og sidste webinar gennemgår vi Planklagenævnets praksis og ser nærmere på den retsstilling, der kan udledes af nævnets sagsbehandling. Vi ser også nærmere på forholdet mellem vandrammedirektivet og vedtagelsen af planer, og vi kommer med forslag til strategi for håndteringen af vandrammedirektivets krav, når der laves miljøvurderinger af planforslag.

Tilmeld dig webinaret her

Har du spørgsmål omkring webinarene, er du velkommen til at kontakte Flemming Elbæk.

FE2 (1)

Flemming Elbæk

Partner og advokat (L), HD(Ø) Offentlig ret Miljøret fe@haugaardbraad.dk (+45) 40 80 16 58 linkedin Læs mere

Seneste nyheder

Webinarrække Teaser2 21.08.24

Gratis webinarrække med emner inden for miljøvurdering

I efteråret afholder Haugaard|Braad Advokatfirma og NIRAS en ny webinarrække med emner inden for miljøvurdering.

Læs mere
AI Forordning Teaser 08.07.24

AI-forordning vedtaget i EU

Europa-Parlamentet og Rådet for Den Europæiske Union vedtog den 21. maj 2024 den længe ventede AI-forordning.

Læs mere
DBU Vs. Power Teaser 17.06.24

Østre Landsret: Power krænkede ikke DBU’s rettigheder

Østre Landsret fastslår, at den danske elektronikkæde Power ikke har krænket DBU's rettigheder til landholdets navn og kendetegn ved EM-slutrunden i 2021.

Læs mere